Mail ons

Bel ons
Bekijk onze bedrijfsvideo
Bekijk onze Googlepagina
 

 

 

 

Stilstand is achteruitgang. Het taxibedrijf kijkt altijd naar nieuwe mogelijkheden

In het jaar 2000, toen ik op zoek was naar een baan als taxichauffeur, solliciteerde ik bij Taxi Schimmel in Apeldoorn. Ik kreeg de baan en begon als beginnende chauffeur. Al snel merkte ik dat het bedrijf veel potentieel had en ik was vastbesloten om bij te dragen aan de groei van het bedrijf. De eigenaren zagen mijn harde werk en toewijding en besloten mij op te leiden tot bedrijfsleider.

Het was een moeilijke taak om een ​​nieuw bedrijf te leiden, maar samen met de eigenaren van Taxi Schimmel hebben we vele hoogtepunten maar ook dieptepunten gekend. We hebben hard gewerkt om het bedrijf te laten groeien en in korte tijd hebben we het bedrijf omgevormd tot een sterk en gezond bedrijf. In de hoogtijdagen hadden we wel 40 taxi's en chauffeurs in dienst.

Als bedrijfsleider was mijn belangrijkste prioriteit om ervoor te zorgen dat de klanten tevreden waren en dat het bedrijf winstgevend bleef. Ik heb veel geleerd over het runnen van een bedrijf en het omgaan met klanten. Ik heb ook geleerd hoe belangrijk het is om goed te communiceren met de werknemers en ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde pagina zit.

Wagenpark Taxi Schimmel

Tijdens de economische crisis van 2010 waren we genoodzaakt te moeten inkrimpen. Het was een moeilijke tijd voor ons allemaal, maar we bleven vastberaden om ons bedrijf te laten groeien. Ondanks de crisis slaagden we erin om jaarlijks ons wagenpark aan te vullen met de nieuwste Mercedessen. Dit was een belangrijke stap ons te onderscheiden van onze concurrenten.

In 2013 besloot eigenaar Ben Sijmons, na 40 jaar taxiondernemer te zijn geweest, een stapje terug te doen in het bedrijf. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om samen met Ron Schenkel een compagnonschap aan te gaan.

Helaas zagen we onze omzet in 2020 met 90% dalen als gevolg van de coronacrisis. Het was wederom een moeilijke tijd voor ons allemaal en we moesten moeilijke beslissingen nemen. In goed overleg besloten we uit elkaar te gaan en elk ons eigen taxibedrijf te beginnen. Ron zal voor zijn taxibedrijf blijven rijden, terwijl ik in juni 2020 mijn eigen bedrijf begon onder de naam Taxi Modderkolk. Hoewel we nu elk ons eigen bedrijf hebben, blijft de samenwerking tussen onze bedrijven bestaan.

Corona: Het slechtste moment om een taxibedrijf te starten

Het was een behoorlijke uitdaging om weer vanaf 0 te moeten beginnen. Er zijn vele taxibedrijven in Apeldoorn maar ik wist zeker, dat wanneer je kwaliteit aanbiedt, je vanzelf een klantenkring opbouwt. Echter hadden we een nog veel groter probleem: Corona. We begonnen midden in een epidimie, in een zeer onzekere wereld. We stapte van de ene lockdown naar de andere. Regelmatig zaten de bedrijven, scholen en zelfs ziekenhuizen dicht, waardoor de taxiwereld plat lag. Waar de meeste taxibedrijven door de overheid financieel gesteund werden, konden wij door het starten van een nieuw bedrijf geen jaarcijfers laten zien. Met andere woorden: We hadden nergens recht op. Daarbij moesten we onze taxi's aanpassen. Zo moesten er onderandere schermen in de taxi geplaatst worden om besmettingsgevaar te voorkomen.

Ondanks de vele uitdagingen die we hebben moeten overwinnen tijdens de lockdowns, zijn we erin geslaagd om ons klantenbestand uit te breiden en ons wagenpark te versterken met verschillende voertuigen. Dit heeft ons in staat gesteld om een breed scala aan diensten aan te bieden aan onze klanten. We blijven ons richten op vernieuwing en blijven ons bedrijf vooruit helpen. Zoals ik altijd zeg, stilstand is achteruitgang, en we zijn vastbesloten om vooruit te blijven gaan.

Taxi Modderkolk