Mail ons

Bel ons
Bekijk onze bedrijfsvideo
Bekijk onze Googlepagina
 

 

 

 

Stilstand is achteruitgang. We kijken altijd naar mogelijkheden

In 2000 solliciteerde ik bij Taxi Schimmel uit Apeldoorn. Beginnend als taxichauffeur, leidde de eigenaren mij al snel op tot bedrijfsleider. Samen hebben we vele hoogtepunten maar ook dieptepunten gekend. In korte tijd maakte we van het taxibedrijf een sterk, gezond bedrijf. In de hoogtijdagen hadden we wel 40 taxi's en chauffeurs in dienst.

Wagenpark Taxi Schimmel

Tijdens de crisis van 2010 werden we genoodzaakt te moeten inkrimpen. Desondanks konden we jaarlijks ons wagenpark blijven aanvullen met de nieuwste Mercedessen. In 2013 besloot eigenaar Ben Sijmons, na 40 jaar taxiondernemer te zijn geweest, een stapje terug te doen in het bedrijf. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om samen met Ron Schenkel een compagnonschap aan te gaan.

Door de coronacrisis in 2020 zagen we onze omzet met 90% dalen, waardoor we in goed overleg besloten hebben uit elkaar te gaan. Ron zal voor zijn taxibedrijf blijven rijden, waar ik in Juni 2020 een taxibedrijf onder mijn eigen naam begon; Taxi Modderkolk. De samenwerking tussen de twee taxibedrijven blijft bestaan.

Corona: Het slechtste moment om een bedrijf te starten

Het was een behoorlijke uitdaging om weer vanaf 0 te moeten beginnen. Er zijn vele taxibedrijven in Apeldoorn maar ik wist zeker, dat wanneer je kwaliteit aanbiedt, je vanzelf een klantenkring opbouwt. Echter hadden we een nog veel groter probleem: Corona. We begonnen midden in een epidimie, in een zeer onzekere wereld. We stapte van de ene lockdown naar de andere. Regelmatig zaten de bedrijven, scholen en zelfs ziekenhuizen dicht, waardoor de taxiwereld plat lag. Waar de meeste taxibedrijven door de overheid financieel gesteund werden, konden wij door het starten van een nieuw bedrijf geen jaarcijfers laten zien. Met andere woorden: We hadden nergens recht op.

Ondanks alle tegenstagen konden we tussen de lockdowns door een nieuw klantenbestand opbouwen. Sterker nog, we konden zelfs ons wagenpark aanvullen met diverse voertuigen. Mede door ons wagenpark kunnen we momenteel diverse diensten aanbieden. In de toekomst zullen we altijd blijven kijken naar vernieuwingen. Als ik iets in mijn tijd bij Schimmel geleerd hebt, is dat wel dat stilstand achteruitgang is.

Taxi Modderkolk